Rocky Road på Leilas vis!
Cupcakes med nutellafrosting från Jennys Matblogg
Till 12-13 muffins:
50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör dina cupcakes så här:Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Fyll upp formarna lite mer än 3/4 med smeten. Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 10-15 minuter, tills de har fått vacker färg. Låt dem svalna innan du spritsar nutellafrosting på dem.
Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Fyll upp formarna lite mer än 3/4 med smeten. Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 10-15 minuter, tills de har fått vacker färg. Låt dem svalna innan du spritsar nutellafrosting på dem.
Nutellafrostingen:
50 gram smör
125 gram färskost
2 dl kylskåpskall nutella
2 dl florsocker
50 gram smör
125 gram färskost
2 dl kylskåpskall nutella
2 dl florsocker
Gör din frosting så här:Ta fram smöret så att det hinner bli rumsvarmt, lägg i en skål tillsammans med färskosten och vispa ihop detta med en elvisp. Tillsätt nutellan, och florsockret och vispa ihop alltsammans till en slät smet. Ställ kallt i 20 minuter innan du spritsar ut det på de svala cupcakes:en. Dekorera med valfritt strössel eller godis.
God snabbmat
En enkel rätt med pasta och salciccia!
Här kör jag ren improvisation.
4 portioner pasta
1 påse babyspenat
körsbärstomater
6 st salciccia korvar
3 dl vispgrädde
Bryna spenat, tomater och korv var för sig. Blanda i en gryta. Slå över grädden och låt puttra. Salt och svartpeppar efter behag. Servera ihop med pasta och en grönsallad.
Gott och enkelt och går snabbt.
Krossad vitlökspotatis.
Receptet finns på Lindas bakskola
Kreolsk gryta
Till middag gjorde jag en Kreolsk korvgryta. Kanske inte så somrigt men ack så gott. Till den drack vi Gnarly Head vilket inte var någon höjdare. En kall öl hade varit mycket bättre till en så pass kryddstark gryta.
Gnarly Head!
Chateau Pech-Latt
Fruktig smak med inslag av fat, blåbär, örter, skogshallon och svarta oliver. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött. Ett franskt vin för 109 kr på Systemet som jag absolut kan rekommendera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar